Om oss

DareMe Publishing uppstod efter några års frustrerat sökande i jakten på skönlitterära böcker av svenska författare som vågade göra svallvågor i bokflodens mainstream.
Vi insåg snart att det nästan uteslutande var i utlandet som vi fann romanerna som trotsade PK-korridoren och började fundera på varför. Berodde det på att de flesta som skriver, ängsligt håller sig innanför ramarna av vad som anses vara konventionellt, eller berodde det på att förlagen fegade ur?
Vi kom fram till att det kan vara en kombination av båda delarna.
Eftersom förlagen inte kan överleva utan läsare skulle det även kunna bero på att de flesta svenska förlag inte tror att det finns någon målgrupp för den här sortens romaner.
Det tänkte vi ta reda på. För vi tror att det är viktigt att vår samtid dokumenteras (om än i skönlitterär form) utan att försköna eller mörka obekväma sanningar. Vi behöver helt enkelt fler nyanser i litteraturen.
Därför kommer vi att börja i liten skala för att känna oss för och se om det finns någon efterfrågan på litteratur som vågar sticka ut hakan. Vi kommer inte att begränsa oss till någon speciell genre, däremot tänkte vi bredda utbudet när det gäller subgenrer. Dock har vi i inledningsskedet bestämt oss för att inte publicera facklitteratur. Barn- och ungdomsböcker, samt poesi är det ytterst tveksamt om vi någonsin kommer att ge ut.

Vi är tidigare båda publicerade hos traditionella förlag, men eftersom förlagsbranschen befinner sig i svajning, kände vi att vi ville hoppa av gungorna och prova på karusellerna istället.
Så, nu kör vi vårt eget race och ser hur det går.
Följ oss gärna här, på Facebook och Instagram!

Varmt välkomna!
Katarina Persson och Eva-Lisa Dezmin