Manus

Vi tar emot manus, både noveller för så kallade e-singlar som vi ger ut endast i e-boksformat, samt längre manus för publicering både i fysisk form och som e-böcker. Vi är i dagsläget inte intresserade av facklitteratur, barn- och ungdomsböcker, eller poesi.
Genren är valfri, det viktiga är att du som skrivit den vågar gå utanför PK-korridoren. Hur mycket eller lite, avgör du själv. Huvudsaken är att du i grunden har en bra historia att berätta och att den sticker utanför nämnda korridor.
Om du skrivit en novell får den max vara 50.000 tecken (inklusive blanksteg).
Ett väl genomarbetat manus ökar såklart chanserna att få det antaget. Antar vi det får du givetvis hjälp att finputsa det ytterligare.
Förlaget står för alla utgifter vid en utgivning. Du betalar alltså inget om vi tackar ja. Om du blir antagen, skriver vi kontrakt där gängse royalty utgår för verket.
Du får en bekräftelse att vi mottagit ditt manus och vi försöker alltid återkomma med besked inom en till tre månader.
Skicka ditt manus till info@dareme.se

Viktigt! Vi får in en hel del manus och det är vi tacksamma för, men vi är bara intresserade av manus inom vår nisch. Vet du inte vad PK-korridoren är? Då har du sannolikt inte skrivit det vi söker efter. Är du osäker på var gränserna går? Pitcha hellre ditt manus innan du skickar det i så fall.
I övriga fall: Varmt välkommen med ditt manus!
Vi vill ha det i filformaten doc, docx eller pdf. Bifoga även ett följebrev med en kort presentation av dig själv och varför du skrivit berättelsen, varför den platsar hos oss, samt handlingen i manuset (tänk baksidestexten på en bok). Följebrevet bör max vara en A4-sida långt, så tänk på att fatta dig kort och kärnfullt.
Saknas information om hur ditt manus passar i vår utgivning, förpassas det till papperskorgen utan någon mottagningsbekräftelse. Detta eftersom tiden inte finns för oss att ta reda på huruvida det hör till vår nisch eller inte.
Fr o m december 2018 börjar vi även ge ut ePub3, e-böcker som innehåller ljud/videos.
Vi tar därför även gärna emot projekt (men ännu bara kortare sådana i novellform) som passar det filformatet och som riktar sig till vår målgrupp.