Henrick Rangsjö

Henrick Rangsjö är självlärd författare och har skrivit i snart trettio år. Vid sidan av skrivandet är han utbildad pastor och har jobbat med social verksamhet i drygt tio år. Sedan snart tio år arbetar han inom lager- och logistikbranschen. Gift och bosatt i södra Sverige. Hans passion är att berätta en historia och gärna med konspirationer och annorlunda twister. Hans nisch är familjär action och thriller, dvs spänningsromaner med psykologiskt djup och fokus på de mänskliga drivkrafterna. Det första minnet han har av skrivande är från femte klass där han nedtecknade en pirathistoria. Sedan dess har han utvecklats och skrivit romaner och noveller och är privilegierad med att ha fått ge ut fyra böcker som finns att köpa i handeln.

De tre första ingår i en serie, Semper fi-serien: Medaljens baksida och Den bleka skuggan, 2013 och Vredens ängel, 2014 (Semnos förlag). Böckerna kan lättast beskrivas som action-thriller i en frireligiös subkultur. Man får följa Noah Aronson som är f d fruktad prickskytt i amerikanska marinkåren, men som nu är omtyckt pastor i en pingstförsamling i Sverige. Samtidigt som Noah försöker vända på sitt liv kommer hans förflutna ikapp.

Den fjärde boken Från djupet av mitt hjärta, 2015 (Semnos förlag) är en romantisk kärlekshistoria som har en mörk baksida. I Göteborgs skärgård försvinner Saras man Robert mystiskt i samband med en bilbrand. Men är han verkligen död? I Los Angeles får vi följa svenskfödde Johan som är polis och utreder en religiös militant sekt som har koppling till bilbranden i Göteborg. Vem på Öckerö i Saras närhet vet mer om bilbranden än Sara och polisen?