Nästan som du

9789198388015(2)Martina är övertygad om att hon lyckats lämna det förflutna bakom sig när hon får ett brev från någon som vill avslöja allt om vem hon egentligen är. Någon vars liv hon en gång ödelade, och som vill krossa hennes på samma sätt.
Lyra har levt ett rotlöst liv sedan den dagen i hennes barndom då hela hennes familj utplånades. Nu vill hon hitta en plats där hon kan slå sig ner och börja om, bli den sortens person hon alltid velat vara.
Deras möte får mindre sympatiska egenskaper att ge sig till känna och när det första dödsfallet inträffar förvandlas vänskap till misstänksamhet. Vem kan man lita på, och vad händer när förtroende blir förenat med livsfara?

Nästan som du är en mångbottnad spänningsroman i subgenren Female Noir, om vad som får människor att passera gränsen för det otänkbara, och hur mycket vi har rätt att veta om de personer vi släpper in i våra liv.

Bokbloggare om Nästan som du

Bokpool
Nästan som du är en bok som jag tyckte väldigt mycket om. Den är välskriven och mycket spännande. Boken är lättläst med ett bra språk och en riktig bladvändare, det var svårt att lägga den ifrån sig.”

Vargnatts bokhylla
”Ibland är stämningen verkligen klaustrofobisk och panikslagen. Ingen av huvudpersonerna är direkt sympatiska men i det här fallet funkar det. Det går inte att sluta läsa innan alla bitar fallit på plats.”

Binas Books
Nästan som du är en välskriven och lättläst toman med oväntade vändningar och den är oerhört spännande. Jag sträckläste boken.”

Zellys Bokhylla
”Det här är en väldigt bra bok och så otäck på ett psykologiskt sätt.”

Emmas krypin
”Författaren har lyckats skapa en spännande psykologisk historia och jag lyckades inte lägga ifrån mig boken. Detaljer som jag inte tänkte på i början men som snyggt vävs in i historien. Det är kul när böcker överraskar en!”

Bokmysan
”Rekommenderar starkt! Nästan som du är fylld med spänning, intressanta karaktärer och mörka hemligheter!”

Ninas Corner
”Slutet var en riktig twist som var lite otippad, men jag gillade den skarpt då den passade in i boken så bra. [ … ] en fantastisk spänningsroman som rekommenderas varmt!”

Skriva läsa leva
”Spänningen upprätthålls rakt igenom och jag känner för karaktärerna. Särskilt en är väl tänkt att betraktas som skurk, men jag har svårt att se det så. Det är bra gjort av författaren, att få mig som läser att känna denna kluvenhet. Jag gillar det. ”

Från Goodreads
Mot slutet stegras spänningen och trots att vissa svar uppdagas är det nya frågor som ständigt ökar på adrenalinet. Jag förundras över hur författaren har lyckats väva ihop och framställa de två kvinnliga huvudpersonerna så sinnrikt. Inget är möjligt att förutse och twisten i slutet gav mig knottror över hela kroppen.